Gelukkig Nieuwjaar

Aan het einde van het jaar is het de gewoonte om achterom en vooruit te kijken. Op de televisie en in de kranten komen allerlei jaaroverzichten voorbij. Het wereldnieuws kende vele gewelddadige incidenten en verrassende politieke wendingen in verschillende landen. Jaaroverzicht klinkt zo neutraal en overzichtelijk, maar wat uitgelicht en benoemd wordt, is altijd een selectie en gekleurd door degene die het samenstelt.

Grensverleggend

Wat heeft 2016 mij eigenlijk gebracht? Vorig jaar heb ik de mensen om mij heen een kerstkaart gestuurd met daarop een gedeelte uit het lied ‘Komatiepoort’  van Stef Bos. De laatste regels zijn:
‘Daar is altijd een wereld
wat ons nog nie ken nie
altijd een grens, altijd een grens
om over te gaan.’

Daarbij wenste ik iedereen ‘een grensverleggend 2016‘.
Natuurlijk had ik daarbij ook mijn eigen pelgrimstocht naar Santiago de Compostela voor ogen in mei van dat jaar. Bovendien zou onze dochter na de zomer een half jaar in het buitenland gaan studeren, ook al wist ze op dat moment nog niet welk land het zou gaan worden.

Wensen die uitkomen

Wat we niet voorzien hadden, is dat onze zoon en zijn vriendin hun grenzen zouden gaan verleggen. Na de zomer gingen ze zich oriënteren om een huis te gaan kopen en opeens kwamen ze op het idee om eerst een jaar te gaan reizen, te beginnen in Australië. Afgelopen week hebben we hen uitgezwaaid. Zij zullen tien uur eerder dan wij het Nieuwe Jaar gaan begroeten in Sydney. Zo zie je maar weer dat je moet oppassen met wat je mensen toewenst. Voor je het weet komt je wens uit op een manier die je niet verwacht.

Gelukkig Nieuwjaar

Dit jaar heb ik iedereen een ‘Gelukkig Nieuwjaar’ gewenst, daar kan ik me geen buil aan vallen, denk ik. Geluk betekent voor iedereen wat anders én heeft voor de meeste mensen te maken met gezondheid, liefde, vriendschap en in vrede leven.
Wat zal 2017 mij brengen? Vooral het bovenstaande hoop ik natuurlijk. Voor de rest neem ik mij voor om kleine verhalen te blijven vertellen in dit blog en hoop ik dat jij ze blijft lezen. Want gelukkig word je pas echt als je dingen kan doen waar je plezier aan beleeft.

Gelukkig Nieuwjaar!

Klik hier om het nummer Komatiepoort van Stef Bos te beluisteren

 

 

8 gedachtes over “Gelukkig Nieuwjaar”

 1. Je probeert je altijd een beeld te vormen van hoe het komende jaar gevuld zal worden, maar meestal kom je bedrogen uit. Al vaar je een rustige en doelgerichte koers, de onverwachte wendingen liggen op de loer. Misschien is dat maar goed ook. Soms beland je door die afwijkende windvlagen of opstekende stormen op verrassende plekken!
  Behouden vaart gewenst in 2017!

 2. Lieve Rita,
  Het oude jaar is bijna voorbij, het nieuwe jaar komt eraan. Het is maar goed dat we niet weten wat het nieuwe jaar voor ons in petto heeft. We mogen weten dat God ons door het nieuwe jaar zal leiden. Ik wens jou en je gezin, dichtbij of ver weg een gelukkig en gezegend nieuwjaar.

 3. Het mooie van het leven is de onvoorspelbaarheid. We weten nooit hoe ons pad precies zal lopen. Dat maakt het spannend, boeiend en soms kom je voor een kruispunt te staan, waarbij je niet weet welke richting te nemen.
  Je weet je gedachten mooi te verwoorden Rita. Ook in 2017 kijk ik weer uit naar je mooie verhaaltjes!
  Ik wens jou en iedereen die je lief hebt een prachtig 2017!

 4. Dank je wel voor alle mooie verhalen, ik kijk uit naar de volgende.
  Na al vele moeilijke jaren en vooral het afgelopen jaar was heel heftig en zwaar. Ik wilde niet meer terug kijken op dit jaar, het was te veel en genoeg. Maar nu na hele fijne Kerstdagen, heb ik zo ervaren hoeveel liefs en moois er is. Ik hoop echt met Gods hulp dat ik dit in het komend jaar mag vast houden, wat er allemaal nog op ons pad komt.
  Rita ook alle goeds voor het nieuwe jaar.

 5. Een heel goed 2017 toegewenst!!
  Ik vind het ook heel leuk om je verhalen elke week te lezen….Prachtig en beeldend.
  Bedankt

 6. Alle meelezers van Rita’s blog wens ik een goed nieuw jaar toe. Ik hoop dat we vast kunnen blijven houden niet vanuit wantrouwen en angst in het leven en in de wereld te staan, maar vanuit een ruimt hart en mildheid onze medemens te ontmoeten. Welke kleur, nationaliteit of geloof die medemens ook heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.