Even voorstellen, doorstart

schrijvend vertellen

Schrijvend vertellen is wat ik, Rita Grootendorst (1960), doe op dit blog.
Mijn pelgrimage naar Santiago de Compostella in 2016 was ooit aanleiding om te gaan schrijven. Na vijf jaar radiostilte wil ik het bloggen weer oppakken. Nu ik de diagnose Parkinson heb gekregen, wil ik ook mijn zoektocht naar zin in het leven met deze chronische ziekte met mijn lezers delen. 

Al meer dan 40 jaar ben ik getrouwd met Bas en samen hebben we twee volwassen reislustige kinderen. Sinds januari 2022 heb ik de diagnose ziekte van Parkinson. Mijn hele werkzame leven houd ik me al bezig met zingevingsvragen. In deze nieuwe fase van mijn leven wil ik onderzoeken hoe ik ‘zin’ kan vinden in het land dat Parkinson heet. Ik kan erg genieten van (lange) wandelingen, zeilen met onze boot en leuke dingen doen met familie en vrienden.

Ik ga in mijn blogs uit van mijn eigen leven, familie, vrienden, ontmoetingen met mensen privé of via mijn werk. Soms is een artikel uit de krant of een boek dat ik gelezen heb de aanleiding voor een blog. Mijn  belevenissen verwerk ik tot een verhaal met  een bepaalde zin en betekenis.
Als  je iets herkent van wat ik schrijf, ontroerd wordt of een glimlach voelt opkomen, dan heb ik mijn doel bereikt.
En, ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!

Meld je aan als volger in het menu links: Blijf op de hoogte

Lees ook: Zin in Parkinson 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.